Advent

De mooie advent tijd is weer aangebroken. De laatste 4 zondagen voor kerst staan bekend als de adventstijd. Het is de voorbereiding op het kerstfeest en komt uit het christendom. Advent kan op verschillende manieren ingevuld worden. Het bekendste zijn toch wel de adventskalenders

advent adventstijd rituals
Rituals Adventskalender

Advent is vaak een mooie tijd, donkere dagen voor kerst, kaarsjes en lichtjes, samenzijn en liefhebben. Alleen wordt daar in de huidige tijd ook vaak snel langsgegaan. We hebben het allemaal druk en leven ons leven. Probeer jij wel eens stil te staan bij wat je hebt en het te koesteren? 

Advent DIY (Do It Yourself)

Er is op Pinterest veel te vinden om zelf mee aan de slag te gaan voor de adventstijd. Op mijn pinterestpagina is wel het een en ander te vinden om zelf mee aan de slag te gaan. Neem eens een kijkje en raak ge├»nspireerd. 

Zoals jullie misschien van mijn andere blog nog weten hou ik ontzettend veel van haken! Inmiddels heb ik al 2 adventskalenders gehaakt. Momenteel ben ik met de derde bezig. De patronen komen van Wolplein en zijn superleuk om te maken. 

Deze adventskalender haakte ik inmiddels alweer 3 jaar geleden. Hij pronkt elke advent op de kamer van mijn oudste dochter.

Deze ster adventskalender haakte ik 2 jaar geleden, ik moet hem nog steeds op karton lijmen zodat hij in onze woonkamer kan komen hangen tijdens deze gezellige tijd. 

AdventsCALender 2018

En ook dit jaar kon ik het niet laten, want tja mijn jongste dochter mag natuurlijk ook zo’n mooie gehaakte kalender op haar kamer.  Dus ben ik momenteel aan het meehaken met de versie van 2018

Ik heb hem iets anders aangepakt dan deze originele versie. Hoe dat verloopt lees je in mijn volgende blog. 

Wat haak jij deze kerst? 

advent cal kalender wolplein

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven